FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Korisnicima mobitela sve važniji kvalitetan mobilni širokopojasni pristup

ZAGREB, 1. ožujka 2012. (Hina) - Pokrivenost i kvaliteta glasovne komunikacije u posljednje dvije godine mobilnim su operatorima bili u svijetu presudni za zadržavanje korisnika, ali kako je kvalitetan mobilni širokopojasni pristup prošle godine postao jednako bitan operatori koji nisu imali tu kvalitetnu uslugu izgubili su korisnike, pokazalo je najnovije istraživanje tvrtke Nokia Siemens Networks objavljeno iz zagrebačkog ureda te tvrtke.

Rezultati tog istraživanja provedenog prije nekoliko mjeseci na uzorku od 16 tisuća korisnika mobilnih mreža u 17 zemalja svijeta predstavljeni su u Barceloni u sklopu Mobile World Congressa.

Više od polovice ispitanika istaknulo je pritom da su tijekom proteklih godina promijenili operatora, a 40 posto to planira učiniti u narednih godinu dana i to najviše, kako su navodili, zbog propusta i grešaka operatora, nekvalitetne mreže i usluga.

Istim parametrima vode se i korisnici koji prvi put biraju mobilnog operatora, odnosno i njima je najvažnija kvaliteta glasa, pokrivenost i kvaliteta širokopojasnog mobilnog pristupa.

Ispitanici su također u većini iskazali da su u postojećim mrežama najmanje zadovoljni nepovoljnim uvjetima u ugovorima s operatorima, visokim cijenama uređaja i govornih usluga, lošom kvalitetom mobilnog širokopojasnog pristupa te nepovoljnim tarifnim paketima.

Istraživanje je pokazalo i da će u budućnosti korisnici pametnih telefona, a time i naprednih usluga prevladavati tržištem, čemu ide u prilog i podatak da je broj takvih korisnika prošle godine u svijetu porastao za 34 posto, pri čemu ih je više od polovice mlađe od 35 godina.

Oko 60 posto tih korisnika od operatora očekuju izvrsnu kvalitetu mreže pa čak i za veće novce, a 45 posto ih je spremno i dodatno platiti posebne usluge poput sigurnosnih paketa ili GPS usluga.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙