FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Končar u Barceloni predstavio hibridni sustav bazne stanice razvijen za Vipnet

ZAGREB, 28. veljače 2012. (Hina) - Končar - Institut za elektrotehniku predstavio je na Svjetskom mobilnom kongresu u Barceloni jedinstveni autonomni sustav napajanja baznih stanica razvijen za Vipnet, objavili su iz Končara i Vipneta.

Inovativni proizvod, komercijalnog imena KONČAR Hybrid Power Supply, napaja se obnovljivim izvorima energije, a za proizvodnju električne energije, uz sunce i vjetar, po prvi put koristi i gorivne članke.

Hibridni sustav bazne stanice primjer je da hrvatsko gospodarstvo može ponuditi inovativna rješenja energetske učinkovitosti spojena s poslovnom efikasnošću, poručili su iz Končara i Vipneta posjetiteljima najvećeg sajma mobilne industrije koji se održava u Barceloni od 27. veljače do 1. ožujka.

Prva takva bazna stanica, koja objedinjuje energiju vjetra, sunca i vodika te osigurava stalno napajanje baznih stanica predstavljena je u lipnju 2011. za Vip mrežu i postavljena u Ladimirevcima u blizini Valpova, sljedeća u Novakima u blizini Virovitice, a uskoro će biti postavljena i treća.

Inicijativa za razvoj potpuno ekološke bazne stanice bila je Vipnetova, a ideju su razradili Vipnetovi i Končarevi stručnjaci. Projekt je razvijen i proveden u Hrvatskoj, a prototip je bio gotov za nepunih 10 mjeseci, navode iz tih tvrtki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙