FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libija daje sirijskoj oporbi 100 milijuna dolara

TRIPOLI, 29. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Libija će donirati 100 milijuna dolara humanitarne pomoći sirijskog oporbi i dopustiti joj da otvori ured u Tripoliju, rekao je glasnogovornik libijske vlade u srijedu, još jednom pokazavši snažnu potporu Libije snagama koje se bore protiv sirijskog predsjdnika Bašara al-Asada.

Predstavnici Sirijskog nacionalnog vijeća (SNC) ovoga su tjedna posjetili Tripoli nakon što je Mustafa Abdel Džalil, predsjedatelj libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC), ranije ovoga mjeseca iznio ponudu da Libija ugosti ured SNC-a.

Upitan može li si Libija, koja i sama ima velike potrebe za obnovom nakon prošlogodišnjeg rata, dopustiti takvu pomoć, glasnogovornik NTC-a Mohamed al-Harizi je agenciji Reuters rekao: "Nema problema". No rekao je i da je prerano za odrediti kako će se pomoć, koja uključuje lijekove i hranu, dostaviti. "Vidjet ćemo kako se ta pomoć može isporučiti. Za sada to ne znamo".

Ranije na konferenciji za tisak Harizi je rekao da je NTC odlučio dati "financijsku potporu za humanitarne potrebe u vrijednosti od 100 milijuna dolara".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙