FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SOS Dječje selo Hrvatska traži SOS mame

ZAGREB, 25. siječnja 2012. (Hina) - SOS Dječje selo Hrvatska, nevladina neprofitna udruga koja se već dvadeset godina brine o djeci bez roditelja i roditeljske skrbi u Hrvatskoj, otvorilo je natječaj za SOS mame, priopćilo je danas SOS Dječje selo Hrvatska.

SOS Dječje selo poziva da se jave svi oni koji vole djecu i koji bi djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi željeli "stvoriti stalan i siguran dom te su spremni svoje znanje i kreativnost odgovorno i profesionalno posvetiti odgoju djece" i živjeti i raditi u jednom od SOS dječjih sela te voditi vlastito kućanstvo i brinuti se o djeci.

SOS mame trebaju imati najmanje srednju stručnu spremu (SSS) i biti spremne na stalno učenje i usavršavanje u odgoju djece te motivirane za rad s djecom.

Nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska Višnja Tuškan-Krupić objasnila je da je biti SOS mama kreativan, samostalan i odgovoran posao te kako SOS mama "gradi preduvjete za stvaranje SOS obitelji koja će kvalitetno funkcionirati, unutar koje će se zbivati otvorena komunikacija, razvijati pozitivna interakcija i međusobna tolerancija" utemeljena na razumijevanju i poštovanju individualnih osobina svakog člana.

Natječaj je otvoren do 19. veljače 2012. Kandidatkinje za SOS mame prolaze nekoliko selekcijskih postupaka, a pripravnice teorijsku edukaciju od četiri mjeseca i praktičnu od 20 mjeseci, ističe se u priopćenju.

SOS Dječje selo Hrvatska od 1992. godine brine se o djeci bez roditelja i roditeljske skrbi te im pruža ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i izobrazbu za sretno i mirno djetinjstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙