FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Građanska inicijativa "Pravo na zavičaj" poduprla ministricu Holy

DUBROVNIK, 20. veljače 2012. (Hina) - Građanska inicijativa "Pravo na zavičaj" održala je danas konferenciju za novinare na kojoj je poduprla ministicu zaštite okoliša i prirode Mirelu Holy, koja je izjavila da se županijski centar za gospodarenje otpadom neće graditi na predviđenoj lokaciji Lučinu razdolju u Dubrovačkom primorju.

Članovi inicijative rekli su kako tu odluku smatraju stručno prihvatljivom, odgovornom i jedino ispravnom, a tako će Dubrovačko primorje biti spašeno i ostati prostor za ugodan život i održiv gospodarski razvoj.

Lučino razdolje u Dubrovačkom primorju bilo je predviđeno kao moguće mjesto za gradnju županijskoga centra za gospodarenje otpadom, a prošle godine predstavljena je i studija utjecaja na okoliš za Lučino razdolje koju je izradila tvrtka IPZ iz Zagreba.

Projekt vrijedan 372 milijuna kuna od samog je početka izazivao sumnju zato što je u blizini Malostonskog zaljeva, a protiv njega su bile i mnoge ekološke udruge. Održano je nekoliko okruglih stolova i javnih tribina protiv izgradnje na tom području, a konačnu riječ dala je ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji na godinu se odloži više od 72 tisuće tona otpada, a većina se odvozi na obližnje odlagalište Grabovicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙