FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 7. veljače 2012. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

SPLIT - Na hitni kirurški odjel splitskog Kliničkog bolničkog centra (KBC), po podacima od ponedjeljka, tijekom četverodnevnih vremenskih neprilika primljeno je oko 400 osoba s lomovima od padova na snijegu i poledici. Tako masovne ozljede, uglavnom Splićana, ravnatelj KBC-a Dujomir Marasović usporedio je s "ratnim stanjem". "Ako civilne vlasti nisu u stanju urediti život, neka vlast predaju vojsci", rekao je Marasović, koji je tijekom dana i sinoć u medijima više puta oštro prozivao lokalne i državne vlasti da su posve nespremno dočekale vremenske neprilike. Predstojnik klinike za kirurgiju KBC-a Vedran Radonić rekao je kako je hitni kirurški odjel morao prekinuti sve "hladne prijame" kako bi mogao primiti, operirati i osigurati postelje ozlijeđenima na snijegu i ledu. Stanje je nazvao kataklizmom.

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader dat će danas iskaz u USKOK-u, koji ga sumnjiči za milijunsko pogodovanje tvrtki Dioki Roberta Ježića. Sanadera se sumnjiči da je zlouporabio premijerski položaj i Diokiju omogućio struju po nižoj cijeni, a upravu HEP-a naveo i da Ježiću isplati zajam od 15 milijuna kuna. Potom je na štetu JANAF-a Diokiju pokušao pribaviti nezakonitu dobit od 10 milijuna eura, a za sve je od Ježića navodno nagrađen luksuznim BMW-om vrijednim 4,2 milijuna kuna.

ZAGREB - Monografija "Slovenske boje u hrvatskoj likovnoj umjetnosti" autorice Polone Jurinić, koja obuhvaća biografije likovnih umjetnika slovenskog podrijetla koji su djelovali ili djeluju u Hrvatskoj od 15. stoljeća naovamo, svečano je u ponedjeljak predstavljena u kulturnom prosvjetnom društvu Slovenski dom u Zagrebu u povodu slovenskog kulturnog praznika "Prešernov dan". Dvojezična hrvatsko-slovenska monografija rezultat je dugogodišnjeg interesa autorice za kulturni doprinos Slovenaca Zagrebu i Hrvatskoj i, kako je kazao na predstavljanju povjesničar umjetnosti Milan Bešlić, "govori o dubokim vezama Slovenije i Hrvatske koje su se kroz povijest manifestirale, i to ne samo u likovnom jeziku, nego je hrvatska povijest nezamisliva bez u nju duboko utkanog djelovanja slovenskih umjetnika". "Svi su oni dio bogate suradnje isprepletenih hrvatsko-slovenskih odnosa kroz više stoljeća i država", kazao je Bešlić govoreći o umjetnicima obuhvaćenim monografijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙