FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Holy osnovala Forum za zaštitu okoliša i prirode

ZAGREB, 17. veljače 2012. (Hina) - Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy osnovala je Forum za zaštitu okoliša i prirode radi davanja prijedloga i mišljenja o smjernicama politike vezane uz zaštitu okoliša i prirode prije donošenja propisa i strateških odluka iz tog područja, izvijestilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša i prirode na internetskim stranicama.

Navodi kako je zadaća članova tog foruma sudjelovati i raspravljati o ključnim smjernicama te mogućnost utjecaja na kreiranje politike zaštite okoliša i prirode.

Za članove foruma imenovani su predstavnici iz gospodarskih djelatnosti, lokalne i regionalne (područne) samouprave, stručnih institucija i nevladinih organizacija.

Iz gospodarskih djelatnosti imenovane su Tamara Tarnik (predstavnica Hrvatske gospodarske komore), Boška Trbojević (predstavnica Hrvatske udruge poslodavaca) i Dragica Bagarić (predstavnica tvrtke "Eko Ozra").

Iz jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave imenovani su Božo Galić (predstavnik Hrvatske zajednice županija), Bruno Hranić (predstavnik Udruge općina Republike Hrvatske) i dr. sc. Sandra Tucak-Zorić (predstavnica grada Zagreba).

Iz stručnih institucija imenovani su dr. sc. Slaven Dobrović (predstavnik Fakulteta strojarstva i brodogradnje), dr. sc. Vladimir Lay (predstavnik Instituta "Ivo Pilar") i akademik Franjo Tomić (predstavnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti).

Iz nevladinih organizacija imenovani su mr. sc. Jagoda Munić (predstavnica udruge Zelene akcije), Vjeran Piršić (predstavnik udruge "Eko-Kvarner" i mreže udruga "Plavi forum") i Dušica Radojčić (predstavnica mreže udruga "Zeleni forum").

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙