FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nacionalni park Krka provodi projekt "Znanjem do očuvanja"

ZAGREB, 16. veljače 2012. (Hina) - Nacionalni park Krka organizira tijekom veljače u svom informativnom centru u Skradinu niz predavanja i eko-radionica pod zajednicčkim nazivom "Znanjem do očuvanja", izvijestilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Eko radionice i predavanja obuhvaćaju niz zanimljivih i raznovrsnih tema, a ulaz je besplatan, navodi na svojim internetskim stranicama Nacionalni park Krka. Govorit će se o mogućnosti da se sačuvaju stare autohtone biljne i životinjske vrste, o uštedi resursa u poljoprivredi i općenito, osobito vode i zemlje koje već trpe vidljive posljedice klimatskih promjena i zagađenja. Također, teme su proizvodnja lokalne, zdrave hrane bez upotrebe štetnih pesticida i insekticida, iskorištavanje lokalne obnovljive energije, smanjenje otpada i iskorištavanje otpadnih materijala.

Večeras se održava predavanje pod nazivom "Umjetnost zavođenja u životinjskom svijetu", a sutra predavanje "Što se događa s našom klimom?" te radionica "Izrada ukrasnih predmeta od najlonskih vrećica".

U subotu, 18. veljače održat će se predavanje o zdravoj prehrani "Pazi hrana pada", te radionica recikliranja papira "Izradi sam svoj list papira".

Predavanje "Energetski učinkoviti sustavi za svakoga" i radionica "Obnovljivi izvori energije (mini solarna, mini vjetrenjača)" održat će se 24. veljače, a 25. veljače održat će se predavanje "Otpad s kojim se susrećemo" i radionica "Otpad s kojim se susrećemo - ponovo upotrijebi".

Nacionalni park Krka u Šibensko-kninskoj županiji obuhvaća 109 četvornih kilometara najljepšeg toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole. Status nacionalnog parka ima od 1985. a pojedini dijelovi rijeke Krke zaštićeni su od 1948. godine. Sa sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 242 metra, rijeka Krka je prirodni i krški fenomen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙