FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer Milanović sutra u Beču

BEČ, 15. veljače 2012. (Hina) - Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović boravit će u četvrtak u Beču, potvrdili su u srijedu austrijski izvori.

Hrvatski premijer Zoran Milanović bit će u četvrtak počasni gost u loži austrijskog saveznog kancelara Wernera Faymanna na 56. balu u Bečkoj državnoj operi, čuvenom "Opernballu".

Na facebooku saveznog kancelara objavljeno je da Hrvatska i Austrija imaju povijesno jako dobre političke i gospodarske odnose te da je Austrija najveći izravni investitor u Hrvatskoj. Također je objavljeno da su se na referendumu 22. siječnja Hrvati odlučili sa 66,25 posto za pristup Europskoj uniji.

Uz austrijski državni vrh bal će ove godine okupiti brojne uglednike iz političkog, gospodarskog i kulturnog života iz inozemstva, objavili su austrijski mediji. U loži austrijskog saveznog predsjednika njegov gost bit će glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-Moon, a gost austrijskog ministra vanjskih poslova Michaela Spindeleggera bit će švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt.

Najavljeno je da će balu nazočiti i njemački ministar prometa Petar Ramsauer, bugarski ministar gospodarstva Trajčo Trajkov, a gost bečkog gradonačelnika Michaela Haeupla bit će zastupnik u slovenskom parlamentu, bivši gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

Na balu će biti i brojni uglednici iz kulturnog i športskog života: američka glumica Brigitte Nielson, top model Helena Christensen, Sir Roger Moore, Boris Becker i drugi.

U čuvenom dvorcu Hofburg sutra se održava i svečanost u povodu obilježavanja 15-obljetnice Pripremnog povjerenstva Organizacije za sveobuhvatnu zabranu nuklearnih pokusa (CTBTO) na kojoj će glavni govornik biti glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-Moon o temi: "Osnaživanje ljudi u svjetskim promjenama".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙