FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Vrdoljak s australskom veleposlanicom o ulaganjima

ZAGREB, 9. veljače 2012. (Hina) - Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Ivan Vrdoljak sa suradnicima primio je veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj Beverly Anne Mercer u čijoj pratnji je bila i suradnica za gospodarstvo i istraživanje u Veleposlanstvu Dijana Padezanin, a na sastanku je osobita pozornost posvećena mjerama koje je nužno poduzeti za stvaranje povoljne klime za privlačenje izravnih ulaganja australskih investitora u Hrvatsku, izvijestilo je ministarstvo.

Navodi kako je sastanak koji je održan jučer dogovoren radi razmjene mišljenja o mogućnostima za razvoj tješnjih odnosa između dviju država.

Ministar Vrdoljak upoznao je veleposlanicu Mercer s glavnim ciljevima ministarstva, ističući kao posebno važne projekte suradnju s Ministarstvom pravosuđa u cilju provedbe usklađivanja zemljišnih knjiga i katastra, što će otkloniti brojne probleme s kojima se investitori nerijetko suočavaju.

Istaknuo je kako će u ovoj godini započeti realizacija projekta E-dozvola, koji će svakom podnositelju zahtjeva omogućiti da u bilo kojem trenutku ima uvid u fazu rješavanja svoga predmeta, te time otkloniti svaku sumnju u netransparentnost postupka izdavanja dozvola.

Također, najavio je digitalizaciju svih prostornih planova, mjere za poticanje gradnje novih i prodaje postojećih stanova te pokretanje projekata usmjerenih prema povećanju energetske učinkovitosti javnih zgrada. Tijekom ove godine planira se raspisivanje natječaja za rekonstrukciju prvih 500 škola, vrtića i drugih objekata javne namjene.

U najskorije vrijeme u saborskoj proceduri trebale bi se naći i izmjene Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama koje će ponajprije omogućiti lakšu legalizaciju poljoprivrednih objekata, te stvaranje preduvjeta za dobivanje poticaja iz EU fondova.

Veleposlanica Mercer zahvalila je ministru Vrdoljaku na prijamu i naglasila kako brojna hrvatska zajednica u Australiji čini snažnu sponu između dviju zemalja. Izrazila je spremnost za razmjenu iskustava i intenziviranje suradnje na svim područjima od obostranog interesa, navodi Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja na svojim internetskim stranicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙