FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jovanović: promjene u obrazovanju ne mogu ići preko noći

ZAGREB, 16. siječnja 2012. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas da promjene u odgojno-obrazovnom sustavu ne mogu ići preko noći ni preko koljena te da će one zaživjeti negdje u zadnjoj godini vladina mandata.

Prve promjene u odgojno-obrazovnom ciklusu moći će se primjenjivati od školske godine 2013./2014., rekao je ministar u Policijskoj akademiji nakon svečane prisege 869 novih policajaca koji su do tog zanimanja došli poslije devetomjesečnoga programa prekvalifikacije odraslih.

Ministar je najavio da će u idućem razdoblju pripremiti kurikulum i osposobiti nastavno osoblje kako bi te promjene bile kvalitetne, a ne da idu na štetu učenika.

"Kvalitetnija, bolja škola je cilj ovoga našeg mandata i te promjene će zaživjeti negdje u zadnjoj godini ovog mandata", dodao je ministar.

Na početku drugog polugodišta učenicima je poručio da vrijedno uče, da budu dobri i vrijedni i da uče za život, a ne za ocjenu.

"Učenje za život omogućit će im da u današnjem životu primijene ono najbitnije - a to je da je znanje moć", dodao je Jovanović.

Na svojemu profilu na facebooku u povodu početka drugog polugodišta ministar je roditeljima poželio "puno razumijevanja, učiteljima puno strpljenja", a učenicima, među ostalim, "puno uspjeha" te da im škola bude mjesto gdje se ugodno osjećaju. "Znanje je moć, a ovo društvo 21. stoljeća je društvo znanja. Tko više zna, bit će moćniji, uspješniji i sretniji", napisao je ministar u poruci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙