FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupina potpore roditeljima djece oboljele od poremećaja prehrane

ZAGREB, 8. veljače 2012. (Hina) - U povodu Svjetskog tjedna skretanja pozornosti na poremećaje prehrane, Udruga PET PLUS pokreće skupinu potpore za roditelje djece i mladih oboljelih od poremećaja prehrane, priopćio je danas zagrebački Gradski ured za zdravstvo koji godinama uspješno surađuje s tom udrugom.

Ovaj hvale vrijedan projekt zasigurno će biti od velike pomoći obiteljima oboljelih, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da je u Hrvatskoj trenutačno više od 50.000 oboljelih od poremećaja prehrane. Od anoreksije, bulimije i nespecifičnog poremećaja prehrane najčešće obolijevaju mlade djevojke. Devedeset posto oboljelih su žene, a liječenje je dugotrajno i zahtjevno za cijelu obitelj, navodi u priopćenju pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar.

Ističe da će skupina potpore roditeljima djece i mladih oboljelih od poremećaja prehrane biti mjesto na kojem će roditelji imati priliku razmijeniti iskustva u borbi za ozdravljenje djeteta, ojačati životne vještine te naučiti kako adekvatnije komunicirati s članovima obitelji.

Skupina potpore trebala bi početi raditi 6. ožujka u 18 sati, a održavat će se dva puta na mjesec u prostorijama Udruge PET PLUS u Dalmatinskoj 11 u Zagrebu, uz stručno vodstvo dviju iskusnih psihoterapeutkinja, stoji u priopćenju Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje.

Svjetski tjedan skretanja pozornosti na poremećaje prehrane obilježava se u veljači radi podizanja svijesti o problemima poremećaja prehrane. Svrha je tog tjedna upozoriti javnost na loše prehrambene navike školske djece i sve veću pojavnost pretilosti i poremećaja hranjenja, anoreksije i bulimije te na potrebu podizanja svijesti o važnosti pravilne prehrane i održavanja pravilne tjelesne težine.

Udruga PET PLUS, koja se bavi promicanjem zdravih životnih izbora među djecom i mladima, provodi i programe prevencije ovisnosti te pomaže pri rehabilitaciji i resocijalizaciji ovisnika o drogama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙