FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka i Kazahstan potpisali tri milijardi eura vrijedno partnerstvo

BERLIN, 8. veljače 2012. (Hina/AFP) - Njemačka i Kazahstan potpisali su tri milijarde eura vrijedne ugovore o suradnji na području sirovina, industrije i tehnologija, priopćilo je u srijedu njemačko ministarstvo gospodarstva.

Paket od ukupno 50-tak ugovora potpisan je tijekom posjeta Berlinu kazahstanskog predsjednika Nursultana Nazarbajeva, izvijestio je njemački ministar gospodarstva, ne navodeći detalje.

"Među njemačkim kompanijama vlada veliko zanimanje za veća ulaganja u Kazahstan", rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel nakon razgovora s kazahstanskim čelnikom, dodavši da se trgovinske veze mogu dodatno unaprijediti.

Obujam trgovinske razmjene između Njemačke i Kazahstana poskočio je u prošloj godini za 20 posto, na 6,3 milijardi eura, prema podacima Udruženja njemačke industrije, koje je izrazilo zadovoljstvo potpisivanjem ugovora o suradnji.

Srednjeazijska država Kazahstan bogata je prirodnim resursima i već je važan dobavljač nafte za Njemačku. Bogat je i rijetkim metalima Zemljine kore koji su važni za proizvodnju čitavog niza sofisticiranih tehnoloških proizvoda, od iPoda do raketa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙