FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DSHV osudio napade na navijače

SUBOTICA, 25. siječnja 2012. (Hina) - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, jedina parlamentarna stranka hrvatske manjine u Srbiji, osudila je u srijedu seriju napada na hrvatske rukometne navijače u Novome Sadu.

"S gnušanjem smo primili vijest o skandaloznom ponašanju jednog broja šovinizmom ostrašćenih građana Srbije u vojvođanskim mjestima Veterniku i Rumi prema navijačima reprezentacije Hrvatske", navodi se u priopćenju DSHV-a.

"Zar je moguće da u državi Srbiji postoje snage koje zaustavljaju kolone hrvatskih navijača, sjekirama i palicama zavode red, pale vozila s hrvatskim registarskim pločicama? Svi napori države da na visokoj razini organiziraju prvenstvo Europe u rukometu umanjeni su za samo nekoliko sati zbog dobro organizirane skupine huligana u Veterniku i Rumi", zaključuje DSHV.

Stranka se pita "što će se dogoditi ako nakon ove beznačajne utakmice za srpske navijače, u nekoj od sljedećih utakmica dođe do susreta reprezentacije Srbije i reprezentacije Hrvatske i u prepunu dvoranu Arene u Beogradu dođe 10.000 hrvatskih navijača?"

Glasnogovornica Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu Jelena Jurišin opovrgnula je u srijedu tvrdnje medija da je u toj bolnici hospitaliziran jedan hrvatski državljanin s ubodnim ranama nožem.

Ona nije ulazila u točnost informacije je li do takvog napada došlo, već je zanijekala da je takav pacijent primljen u njihovu ustanovu kako su to ranije prenijeli mediji.

Drugih informacija o samome slučaju za sada nema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙