FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnik Novog Sada osudio huligane

SUBOTICA, 25. siječnja 2012. (Hina) - Napad na gostujuće hrvatske navijače je bio napad i na grad Novi Sad, priopćio je u srijedu gradonačelnik Novoga Sada Igor Pavličić, koji je u srijedu najoštrije osudio huligane koji su večer ranije, poslije utakmice Hrvatska-Francuska, na nekoliko mjesta u gradu napali hrvatske državljane.

"Trudili smo se da budemo dobri domaćini sve ove dane, međutim skupina huligana je organizirano i smišljeno izazvala incidente u želji da pokvari sjajnu atmosferu koja je vladala za vrijeme i nakon utakmice, te su na više lokacija napali hrvatske navijače. Takvo ponašanje je izravan napad na grad Novi Sad", naveo je Pavličić.

Većina huligana nije iz Novog Sada, piše u priopćenju, već je u Novi Sad došla smišljeno, napraviti incidente i narušiti sjajno ozračje i duh tolerancije koji njeguje grad.

"Time su nanijeli štetu, ne samo hrvatskim navijačima, koje su bestidno napali, već i gradu Novom Sadu i Republici Srbiji, koji se iskreno trude uspostaviti dobrosusjedske odnose", ističe se.

Gradonačelnik ističe kako neće dopustiti da ti događaji naruše odnose između susjeda "pa se ovim putem u ime svih građanki i građana Novog Sada ispričavam svim državljanima Republike Hrvatske koji su napadnuti i pretrpjeli štetu po bilo kojoj osnovi".

Čestitajući reprezentaciji Hrvatske na pobjedi Igor Pavličić je pozvao njezine navijače da i večeras, kao i prethodnih dana, u velikom broju dođu u Novi Sad i budu njihovi gosti.

Hrvatski navijači bili su poslije utakmice Hrvatska-Francuska, odigrane u utorak u Novome Sadu, žrtve serije napada huligana, kada je više ljudi ozlijeđeno, a preko 30 vozila iz Hrvatske oštećeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙