FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija u BiH uhitila vođu vehabijske zajednice u Gornjoj Maoči

SARAJEVO, 25. siječnja 2012.(Hina) - Pripadnici državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) uhitili su u srijedu Nusreta Imamovića, vođu vehabijske zajednice smještene u selu Gornja Maoča kod Brčkog u sjevernoj Bosni.

On i još dvije osobe uhićene su u policijskoj akciji izvedenoj po nalogu Tužiteljstva BiH, a potvrđeno je kako je ona povezana s istragom o terorističkom napadu na veleposlanstvo SAD u Sarajevu što ga je u listopadu prošle godine izveo Mevlid Jašarević.

Glasnogovornica SIPA-e Željka Kujundžija izjavila je kako je tijekom akcije pretraženo više lokacija. "Cilj akcije bio je pronalazak dokaznog materijala koji se može dovesti u vezu s napadom na američko veleposlanstvo. Pronađeni materijal će nakon kriminalističke obrade biti predan Tužiteljstvu BiH", kazala je Kujundžija.

Tijekom policijske akcije cijelo područje Gornje Maoče bilo je blokirano.

Prema procjenama koje je prošle godine iznio ravnatelj Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) Almir Džuvo, u toj zemlji je registrirano oko tri tisuće vehabija koji mogu predstavljati sigurnosnu prijetnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙