FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 19. siječnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

EINDHOVEN

U trećem kolu B skupine Europskog prvenstva u Eindhovenu vaterpolisti Srbije su pobijedili Hrvatsku sa 15:12 (2:2, 6:4, 3:3, 4:3).

Hrvatski vaterpolisti doživjeli su prvi poraz u svojoj skupini s kojim su praktički izgubili izglede za prvo mjesto u skupini i izravan plasman u polufinale. Nakon pobjeda nad Rumunjskom i Crnom Gorom naši vaterpolisti će za plasman u četvrtfinale još igrati protiv Njemačke i Španjolske. Najefikasniji je kod izabranika Ratka Rudića bio Sandro Sukno sa četiri pogotka, Maro Joković je postigao tri, a Frano Karać dva zgoditka.

U petak naši reprezentativci imaju slobodan dan, a u subotu u 20,30 sati ih čeka dvoboj protiv Njemačke.

ZAGREB/GABELA

U finalu 22. memorijalnog nogometnog turnira "Andrija Anković" igrat će branitelj naslova Dinamo i Split. U prvom polufinalnom susretu Dinamo je pobijedio domaćina GOŠK-a iz Gabele sa 2:O, dok su u drugom polufinalnom susretu nogometaši Splita sa 3:1 pobijedili Lokomotivu.

ZAGREB

Dan nakon pada na drugom treningu spusta u Kitzbuehelu pobjednik Svjetskog kupa Ivica Kostelić osjeća se malo bolje, te nakon fizikalnih terapija i leda nema nikakvih promjena u odnosu na jučerašnje stanje desnog skočnog zgloba, izvijestio je danas Hrvatski skijaški savez. Kostelić je jučer pri brzini od oko 120 km/h zapeo ramenom za kolac, što ga je "zarotiralo" i odbacilo u zaštitnu mrežu. Hrvatski skijaš izjavio je da je imao sreće, te da se nije ozbiljnije ozlijedio. Sa koljenima je sve u redu, dok su leđa malo natučena. Najlošije je stanje desnog skočnog zgloba koji je istegnut. No, budući da će on biti fiksiran u pancerici, Kostelić bi trebao nastupiti u Kitzbuehelu. U Kitzbuehelu će se u petak voziti super-G, u subotu je na rasporedu spust, a u nedjelju slalom, koji će se zajedno sa spustom bodovati za kombinaciju. Zbog vrlo lošeg vremena, kiše i snijega, današnji trening spusta je otkazan, pa Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim imaju slobodan dan, što će sigurno pridonijeti da se posljedice jučerašnjeg pada na treningu što prije saniraju. Odmah nakon nezgode u Austriju je doputovao fizioterapeut Zoran Pršo, koji također vjeruje da će Kostelić moći skijati u Kitzbuehelu.

LONDON

Nogometni savez Walesa u četvrtak je imenovao 41-godišnjeg Chrisa Colemana novim izbornikom nacionalne momčadi. Coleman je na izborničkoj klupi Walesa naslijedio Garyja Speeda, koji je 27. studenoga prošle godine počinio samoubojstvo. Wales se nalazi u skupini sa Hrvatskom u kvalifikacijama za SP 2014. u Brazilu, uz selekcije Srbije, Belgije, Škotske i Makedonije. Hrvatska protiv Walesa igra 16. listopada ove godine ma domaćem terenu, te 26. ožujka 2013. u gostima. Velšani na SP nisu sudjelovali od 1958. godine, a posljednji nastup na EP-u ostvarili su 1976. Najbolji igrači aktualne reprezentacije Walesa su veznjaci Gareth Bale (Tottenham) i Aaron Ramsey (Arsenal), napadač Craig Bellamy (Liverpool) i stoper James Collins (Aston Villa). Coleman je bivši branič i za vrijeme igračke karijere skupio je 32 nastupa za selekciju Walesa. Kao trener vodio je Fulham (2003-2007), Real Sociedad (2007-2008), Coventry City (2008-2010) i grčku Larissu (2011), a najbolji rezultat ostvario je Fulhamom s kojim je u sezoni 2003/2004. bio deveti u engleskoj Premier ligi iako su im predviđali ispadanje iz lige.

EINDHOVEN

Njemački vaterpolisti slavili su u susretu 3. kola B skupine Europskog prvenstva u Eindhovenu protiv Španjolske s 16:10.

Nijemcima je to prva pobjeda u skupini koja im daje realne izglede za prolazak u četvrtfinale. Kasnije u ovoj skupini igraju Hrvatska i Srbija, te Crna Gora i Rumunjska. Samo pobjednik skupine osigurava polufinale, a drugi i treći idu u četvrtfinale.

U skupini A Mađarska i Grčka nižu pobjede - Mađari su očekivano s 14:9 slavili protiv Makedonije, dok je Grčka deklasirala Tursku s 20:2. Mađari i Grci imaju maksimalnih devet bodova, a u posljednjem dvoboju ove skupine igraju Italija i Nizozemska.

ROTTERDAM

U ponovljenoj utakmici osmine finala Nizozemskoga kupa AZ Alkmaar je u Amsterdamu pobijedio Ajax s 3:2 i izbacio ga iz daljnjega natjecanja.

Veliki suparnici prvotno su trebali igrati 21. prosinca, ali je ta utakmica prekinuta nakon što je huligan s tribina utrčao na teren i fizički napao vratara gostiju. Kada je sudac dao crveni karton vrataru AZ-a, gostujući trener je povukao momčad s terena, a poslije je Nizozemski savez presudio novu utakmicu, ali bez gledatelja. Ajax je na tribine pustio djecu, njih čak 20.000, ali im to nije pomoglo da izbjegnu ispadanje. Pogotke za Ajax dao je de Jong (10,37), dok su prolaz u četvrtfinale AZ-u osigurali Martens (22), Benschop (32) i Elm (55-pen). Alkmaar je trenutno vodeći u prvenstvu, a u četvrtfinalu Kupa igrat će s amaterima iz GVVV Veenendaala.

LONDON

Na Olimpijskim i Paraolimpijskih igrama u Londonu obavit će se čak 6250 dopinških kontrola što je rekordan broj u povijesti olimpizma, objavili su organizatori.Oni su predstavili supermoderne dopinške laboratorije u Harlowu, veličine čak sedam teniskih igrališta, a na kojima će tijekom Igara danonoćno raditi 150 anti-doping stručnjaka. U odnosu na prošle Igre u Pekingu, kada je obavljeno 5600 testova, na Igrama u Londonu testirat će gotovo svaki četvrti sudionik. "Sve smo učinili kako bi se možebitni preršitelji otkrili. Ovo je najbolji način da se svima pokaže da ne koriste doping jer ćemo ih svakako uhvatiti", kazao je britanski državni tajnik Hugh Robertson, koji je u vladi zadužen za Igre u Londonu.

BEOGRAD

Njemački rukometaši plasirali su se u drugi krug EURA u Srbiji nakon uvjerljive pobjede nad Švedskom 29:24 u 3. kolu B skupine u Nišu.

Nijemci s dvije pobjede i jednim porazom sada vode u skupini, a u drugom krugu je, unatoč porazu, i Švedska, s obzirom da u zadnjoj utakmici skupine međusobno igraju Češka i Makedonija, čiji će dvoboj izlučiti i treću momčad koja prolazi dalje. U susretu skupine A u Beogradu veliki favorit Danska je doživjela poraz od Poljske s 27:26, te u drugi krug neće prenijeti nijedan bod. U završnom dvoboju ove skupine igraju Srbija i Slovačka.

Skupina A (Beograd):

Poljska - Danska 27:26 (10:14)

Srbija - Slovačka

1. Poljska 3 2 0 1 86:72 4

2. Srbija 2 2 0 0 46:40 4

3. Danska 3 1 0 2 78:76 2

4. Slovačka 2 0 0 2 49:71 0

Skupina B (Niš):

Njemačka - Švedska 29:24 (20:15)

Češka - Makedonija

1. Njemačka 3 2 0 1 77:74 4

2. Švedska 3 1 1 1 83:84 3

3. Češka 2 1 0 1 56:57 2

4. Makedonija 2 0 1 1 49:50 1

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙