FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo: Stanišljeviću jednomjesečni pritvor zbog terorizma

SARAJEVO, 16. siječnja 2012.(Hina) - Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor Božidaru Stanišljeviću, kojega se sumnjiči za terorizam, objavljeno je u ponedjeljak iz sjedišta tog suda u Sarajevu.

Stanišljeviću, uhićenim u vezi s nedavnim pronalaskom oružja i eksploziva u banjalučkoj sportskoj dvorani, pritvor je određen na temelju zahtjeva Tužiteljstva BiH i procjene državnog suda kako postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret.

Božidar Stanišljević uhićen je prošlog tjedna nakon što je policija u Banjoj Luci u sportskoj dvorani "Borik" pronašla skriveno oružje i eksploziv. Istragom je utvrđeno kako ga je tamo unio i sakrio upravo Stanišljević, što je on tijekom ispitivanja na policiji i priznao.

U dvorani u kojoj je pronađeno oružje, dvije ručne bombe te tri kilograma plastičnog eksploziva 9. siječnja održan je skup kojemu su nazočili najviši dužnosnici Srbije i Republike Srpske, uključujući Borisa Tadića i Milorada Dodika.

Policija i Tužiteljstvo BiH ocjenjuju kako je pronađeno oružje i eksploziv moglo predstavljati ozbiljnu prijetnju sigurnosti visokih dužnosnika te je Stanišljevićev postupak stoga i tretiran kao pokušaj terorističkog napada.

Stanišljeviću je pritvor je određen i zbog sumnje da bi on na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak te zbog bojazni da bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanju javnog reda, stoji u priopćenju Suda BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙