FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jednomjesečni pritvor osumnjičenoj za ratne zločine nad Hrvatima

SARAJEVO, 28. prosinca 2011.(Hina) - Sud Bosne i Hercegovine odredio je u srijedu jednomjesečni pritvor Rasemi Handanović (39), koja je osumnjičena za ratne zločine nad hrvatskim civilima i pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane (HVO), potvrđeno je iz sjedišta tog suda u Sarajevu.

U raspravi na ročištu održanom tijekom dana sud je, nakon razmatranja dokaza koje je priložilo državno tužiteljstvo, zaključio kako postoji utemeljena sumnja da je Handanović počinila zločine zbog kojih ju se teretilo.

Odluka o pritvoru temeljena je i na procjeni kako bi Handanović ostankom na slobodi mogla utjecati na svjedoke, ali i pokušati pobjeći iz zemlje.

Rasemu Handanović su u utorak Bosni i Hercegovini izručile američke vlasti na temelju tjeralice koja je za njom raspisana zbog sumnje da je u travnju 1993. godine kao pripadnica Armije BiH sudjelovala u ratnim zločinima počinjenim nad Hrvatima u hercegovačkom selu Trusina kod Konjica.

Pripadnici postrojbe "Zulfikar" koja je djelovala pri Glavnom stožeru Armije BiH tada su ubili osamnaest hrvatskih civila i četiri zarobljena pripadnika HVO.

Handanović je izravno osumnjičena da je sudjelovala u ubojstvu tri civila i tri zarobljena bojovnika HVO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙