FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vođa Al Kaide u Maroku osuđen na doživotni zatvor

ALŽIR, 2. siječnja 2012. (Hina/AFP) - Jedan od najradikalnijih vođa Al Kaide u islamskom Magrebu (AQMI) Abdelhamid Abu Zeid u ponedjeljak je u Alžiru u odsutnosti osuđen na doživotni zatvor zbog "organiziranja međunarodne terorističke skupine" umiješane u otmicu tridesetak zapadnih državljana u 2003.

Abu Zeid je "osuđen na doživotnu kaznu, a pet članova njegove obitelji osuđeno je na po deset godina zatvora zbog organiziranja međunarodne naoružane skupine", rekao je za agenciju France Presse jedan od njegovih odvjetnika Omar Bukabus.

Tužiteljstvo je tražilo 20 godina zatvora za Abu Zeida, pravim imenom Mohameda Gdira, i kazne od 15 do 20 godina zatvora za jedanaest njegovih suoptuženika.

Abu Zeidu (45) koji je rođen u Alžiru, sudilo se zajedno s jedanaestoricom suoptuženika koji su u pritvoru od 2010., među kojima je i pet članova njegove obitelji, zbog sudjelovanja u "međunarodnoj terorističkoj skupini" umiješanoj u otmicu stranih turista u 2003.

Ta skupina koju je predvodio Abu Zeid djelovala je u alžirskoj Sahari i u zemljama Sahela "s ciljem da izvodi otmice stranih državljana i za njih traži otkupninu", po optužnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙