FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski ribar pronašao izgubljenu barku

TOULOUSE, 1. siječnja 2012. (Hina/AFP) - Talijanski ribar iz sela u Genovskom zaljevu pronašao je ovog tjedna na jugu Francuske svoju barku koja je bila nestala iz luke Vernazze u Liguriji, u olujnom nevremenu koje ju je odnijelo 700 km dalje, priopćila je obalna straža u gradu Toulousu.

Dany, laganu barku dugu 4,60 m, koja je usprkos dugom putovanju ostala neoštećena, doteglila je do obale francuska koća koja ju je opazila u vodama ispred departmana Audea. Barka je bila na vezu u Vernazzi, ali ju je oluja koja je koncem listopada pogodila sjeverozapad Italije odnijela na pučinu.

"Pronašli smo vlasnika, nazvali ga i rekao nam je da je jako vezan za tu obiteljsku brodicu i da će doći po nju", rekao je zapovjednik brigade za obalnu kontrolu u obalnoj straži, desetnik-narednik Christian Garcia.

Rollando Giovanni (67) stigao je u Port-la-Nouvelle u pratnji sina kako bi ukrcao Dany u kamion i vratio je u Vernazzu. Zahvalio je vlasniku koće koja je doteglila Dany i ponudio mu nagradu, ali je ovaj odbio.

U studenom su morske struje zahvatile šest talijanskih brodova koji su se nasukali na plaže u Audeu, između Gruissana i Port-la-Nouvellea, dodaje obalna straža.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙