FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP podupire vladina nastojanja da riješi gospodarske probleme

ZAGREB, 30. prosinca 2011. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) podupire napore nove vlade u rješavanju gospodarskih problema, priopćeno je iz HUP-a nakon današnjeg sastanka prvog potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića i ministra financija Slavka Linića s članovima izvršnog odbora i savjeta HUP-a.

Iz HUP-a navode kako se nova vlada i HUP slažu da je Hrvatska preopterećena porezima i doprinosima, što je jedan od glavnih uzroka nekonkurentnosti domaćeg gospodarstva.

Stoga HUP pozdravlja najave reformi usmjerenih smanjivanju državne potrošnje te rasterećenju gospodarstva i poduzetnika.

HUP podupire napore nove vlade i najave o rješavanju gospodarskih problema. Svjesni smo da treba ubrzati donošenje ključnih odluka, ali ih i pripremiti, jer najavljene mjere odmah moraju stvoriti povjerenje domaćih i stranih ulagača, a istodobno gospodarstvu omogućiti dugoročno održiv rast, stoji u priopćenju.

Jedino gospodarski rast jamči stabilnost državnih financija, bolje zdravstvo, obrazovanje, veće mirovine, plaće, ukratko, bolji život hrvatskih građana i boljitak Hrvatske u cjelini, navode iz HUP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙