FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Preporod traži novi program unosa podataka o uspjehu učenika

ZAGREB, 30. prosinca 2011. (Hina) - Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod pozvao je danas ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića da se zauzme za povećanje kapaciteta ili izradu novog programa unosa podataka o uspjehu učenika u sustav elektronske obrade podataka.

Sindikat u današnjem priopćenju navodi da su povećanje postojeće propusnosti linija za spajanje i povećanje kapaciteta postojećeg servera dva zadatka koji prioritetno stoje pred novim ministrom znanosti, obrazovanja i sporta.

Drže da rješenje postoji a primjer nalaze u dvogodišnjem, gotovo besprijekornom, funkcioniranju Nacionalnog informacijskog sustava prijave na visoka učilišta. "Gotovo bez ikakvih problema, u samo nekoliko dana, ovogodišnjim je maturantima uspjelo elektroničkim putem realizirati svoj prijelaz iz srednjeg u visoko školstvo", kažu sindikalci.

"Posljednji dani kalendarske godine brojnim učiteljima i nastavnicima protječu u višesatnim uzaludnim nastojanjima da podatke o učeničkim uspjesima na polugodištu unesu u sustav elektronske obrade podataka", navodi Preporod napominjući da su porezni obveznici višestruko preplatili izradu tzv. E-matice. "Sada tisuće učitelja i nastavnika, iščekujući bezuspješno i nerijetko u kasnim noćnim satima, vezu s E-maticom, potpuno besplatno održavaju na životu Primorčevu iluziju o učinkovitosti jednog od najlošijih projekata u sustavu osnovnoga i srednjega školstva", ocijenili su.

Preporod je pozvao novog ministra Jovanovića da "među prvim njegovim postignućima bude ili povećanje kapaciteta postojećeg ili izrada potpuno novog, nadajmo se razumno plaćenog, programa koji će ispuniti funkciju zbog koje je osposobljen, ne ponižavajući i vrijeđajući one koji se njime mogu i moraju koristiti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙