FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Maticu umirovljenika učlanili se umirovljeni novinari

ZAGREB, 3. prosinca 2011. (Hina) - Ogranak umirovljenih novinara Hrvatskog novinarskog društva (HND), koji broji 396 članova, postao je pridruženi član Matice umirovljenika Hrvatske, priopćio je danas predsjednik Matice Josip Vincek.

Uz članstvo u Hrvatskom novinarskom društvu, novinari umirovljenici od sada će imati i člansku iskaznicu Matice umirovljenika Hrvatske na temelju koje će moći ostvarivati ista prava kao i svi ostali članovi Matice.

"Predsjedništvo Matice umirovljenika Hrvatske donijelo je odluku o prijemu na zahtjev Ogranka umirovljenika HND-a polazeći od Statuta Matice koji omogućuje da se u njeno članstvo mogu pridružiti i druge asocijacije umirovljenika sa sličnim programima", navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako je "interes za učlanjenje u Maticu umirovljenika Hrvatske porastao od kada je Matica proširila svoj program aktivnosti i sklapa ugovore s poslovnim partnerima koji na taj način osiguravaju popuste na cijene roba i usluga umirovljenicima uz predočenje članske iskaznice Matice".

Do sada je Matica potpisala više od stotinu ugovora s trgovačkim kućama i osiguravajućim društvima, zdravstvenim ustanovama, lječilištima, prijevozničkim, turističkim, hotelsko-ugostiteljskim i drugim organizacijama i tvrtkama koje daju popust na cijene roba i usluga umirovljenicima članovima Matice. Takva vrsta ugovora sklopljena je, osim u Hrvatskoj, i s poslovnim partnerima u Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

Matica umirovljenika ima 269.000 članova i 333 udruge umirovljenika sa 809 podružnica i klubova u cijeloj Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙