FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prijatelji životinja pozivaju građane na novogodišnje odluke

ZAGREB, 29. prosinca 2011. (Hina) - Udruga Prijatelji životinja poziva građane da novogodišnjim odlukama pridonesu velikim promjenama u ljudskom odnosu prema životinjama, odlukama kojima se uzima u obzir dobrobit drugih bića a, osim spašavanja života, dobivaju se vrijedni darovi - čisto srce i savjest.

Ta udruga u današnjem priopćenju navodi kako su najbolje novogodišnje odluke one koje pozitivno mijenjaju živote pojedinaca i pozitivno utječu na druga živa bića.

Navode kako je jednostavna novogodišnja odluka da, umjesto kupnje, udomite napuštenu životinju, ako imate uvjete za dugogodišnju odgovornu skrb za životinju. Ovom odlukom smanjuje se broj napuštenih životinja u azilima i na ulicama, a dobiva se ljubav i privrženost novoga člana obitelji, ističu Prijatelji životinja.

Navode i kako odlukom da kupujete kozmetiku i sredstva za čišćenje koji nisu testirani na životinjama dobivate sigurne proizvode, a pritom ste poštedjeli životinje. Tzv. bijela lista nalazi se na www.prijatelji-zivotinja.hr., navodi ta udruga.

Navodi i kako svatko može donijeti odluku da ne nosi odjeću i obuću nastalu iskorištavanjem životinja - krzno, kožu, svilu, perje ili vunu te dodaje kako je na tržištu dostupan veliki izbor prirodnih i umjetnih materijala koji zadovoljavaju sve modne zahtjeve.

"Odlučite i kako nećete više posjećivati cirkuse sa životinjskim točkama, zoološke vrtove, akvarije ili vodene parkove. Zatočene životinje provode bijedne živote, a zabavljati bi nas trebale ljudske vještine i umijeće, umjesto tjeranja životinja na njima potpuno neprirodno ponašanje", navode Prijatelji životinja.

Dodaju i kako "odluka kojom se može najviše pomoći životinjama, ali i okolišu, drugim ljudima i vlastitome zdravlju, prelazak je na vegetarijansku ili, još bolje, vegansku prehranu. Time se izravno pošteđuju životi tisuća životinja, a ujedno poboljšava vlastito zdravlje i daje veliki doprinos zaštiti okoliša. Odluka o promjeni prehrane i načina života iz korijena mijenja pogled na svijet i živote drugih živih bića, koja osjećaju bol jednako kao i ljudi", navodi u priopćenju udruga Prijatelji životinja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙