FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božični domjenak u Ministarstvu obitelji i branitelja

ZAGREB, 19. prosinca 2011. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) održalo je danas tradicionalni božični domjenak za predstavnike udruga iz Domovinskog rata na kojem je naglašena suradnja ministarstva s udrugama, a domjenku je nazočila i predsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je istaknula da bez hrvatskih branitelja ne bi bilo ni ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Premijerka Kosor zahvalila je udrugama na suradnji te odsjetila na svoja dva mandata u vladi, odnosno vremena kad je bila resorna ministrica. Kazala je da je situacija je u "ministarstvu krajem 2003. bila teška" i dodala da je jedan od najvećih i najvažnijim uspjeha ministarstva novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te ustroj Fonda Hrvatskih branitelja.

Kao jedan od teških trenutaka ocijenila je vrijeme kada su neki sindikati i udruge ustavnim tužbama tražili da se povuče odredba po kojoj se djeca hrvatskih branitelja mogu upisati na fakultete pod povoljnijim uvjetima. To je bio možda i najteži trenutak mene kao ministrice, ocijenila je dodavši da je bilo onih snaga u društvu koji su "išle rušiti" odredbu zakona koja je omogućila davanje dodatnog prostora djeci hrvatskih branitelja da se školuju.

"Često smo svi spremni izraziti poštovanje braniteljima ta doprinos obrani Hrvatske, ali ne i kada to treba pokazati u stvarnom životu", rekla je Kosor.

Istaknula je da se ovih dana puno govori o mogućem povlačenju hrvatske tužbe za genocid protiv Republike Srbije dodavši da neće pristati na povlačenje tužbe jer mnogo važnih pitanja još nije riješeno i naglasila da će ona i dalje inzistirati na rješavanju sudbine zatočenih i nestalih.

Spomenula je i Registar hrvatskih branitelja kao još jedno od dostignuća MOBMS-a u proteklom razdoblju, dodavši da ništa od tog posla ne bi bilo da nije bilo "odlične i partnerske suradnje s udrugama iz Domovinskog rata".

Resorni ministar, Tomislav Ivić naglasio je da je u prošli osam godina mnogo učinjeno za hrvatske branitelje čemu je, istanuo je, posebni ton dala sadašnja predsjednica Vlade i bivša ministrica Jadranka Kosor. Sve što smo radili bilo je pošteno i u interesu hrvatskih branitelja, i sve odluke koje smo donosili donijeli smo zajedno, dodao je i zahvalio predstavnicima udruga na suradnji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙