FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruge branitelja: odlikovati premijerku Kosor

ZAGREB, 21. studenog 2011. (Hina) - Zajednica županijskih zajednica udruga HVIDR-e RH te 13 udruga proisteklih iz Domovinskog rata predložile su da se predsjednici vlade Jadranki Kosor dodijeli Velered kraljice Jelene s lentom i Danicom za izniman doprinos međunarodnom ugledu i položaju Hrvatske te za izniman osobni doprinos razvitku odnosa Hrvatske i hrvatskog naroda s drugim državama i narodima.

Prijedlog za dodijelu odlikovanja premijerki Kosor, koji će biti upućen hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću, na konferenciji za novinare pročitao je predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e Josip Periša u nazočnosti predstavnika HVIDR-e i udruga proisteklih iz Domovinskog rata na državnoj razini.

Istaknuo je kako je predsjednica vlade dala nemjerljiv doprinos ostvarivanju jednog od strateških ciljeva hrvatske nacionalne politike - ulasku Hrvatske u Europsku uniju, osobito u odlučujućem doprinosu deblokadi pregovora, uspješnom ubrzanju i njihovom završetku.

"Predsjednica vlade Jadranka Kosor preuzela je vodstvo u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, uhvativši se hrabro i odlučno u koštac s tim zlom, otvarajući politički prostor za pravosudne reforme te uspješnu i efikasnu borbu protiv korupcije. Na taj način dala je iznimno velik osobni doprinos u ostvarenju pravne države i vladavine prava", rekao je Periša istaknuvši da je premijerka Kosor i počasna predsjednica HVIDR-e.

Na novinarski upit nije li taj prijedlog miješanje u izbornu kampanju, Periša je odgovorio da, kao udruga građana i udruge hrvatskih branitelja, imaju potpuno pravo na taj prijedlog. "Smatramo da je doprinos predsjednice vlade Jadranke Kosor nemjerljiv u rješavanju egzistencijalnih pitanja stradalnika Domovinskog rata i hrvatskih branitelja", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙