FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera komedije "Fortinbras se napio"

ZAGREB, 16. prosinca 2011. (Hina) - Satiričko kazalište "Kerempuh" večeras je izvelo premijeru crne komedije "Fortinbras se napio" poljskog dramatičara Janusza Glowackoga, djelo koje je nastalo 1989. u Sjedinjenim Američkim Državama u koje je emigrirao 1981.

Režiju i dramaturgiju potpisuje Vjeran Zuppa, tekst je s poljskog preveo Mladen Martić, dramaturginja je Dora DelBianco, scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Đurđa Janeš, a autor glazbe je Neven Frangeš.

U predstavi su nastupili Asim Ugljen, Marta Bolfan Ugljen, Žarko Potočnjak, Luka Petrušić, Željko Koenigsknecht, Iva Babić, Borko Perić i nekoliko studenata glume.

"Fortinbras se napio" komad je koji se maštovito i iznimno duhovito poigrava s najpoznatijom dramom na svijetu Hamletom. Danski dvor je zamijenjen norveškim, prinčevi su postali kriminalci.

Kako se navodi u programskom materijalu predstave umjesto velikog pitanja 'biti ili ne biti' sad je drugo 'piti ili ubiti'. Sa Shakespeareovih dvora odlazi se u 21. stoljeće. Giljotina je, istina, ukinuta, ali glave i dalje lete, tresu se brda, a rađaju se miševi. Vladari govore velike riječi, a čine mala djela, poručuju protagonisti predstave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙