FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera "Mizantropa" u Dubrovniku

DUBROVNIK, 10. prosinca 2011. (Hina) - U dubrovačkom kazalištu Marina Držića večeras je izvedena treća ovosezonska premijera, Moliereov "Mizantrop" u režiji Dražena Ferenčine.

Uz Vinka Štefanca i Gloriju Šoletić, koji su nastupili u ulogama Alcestea i Celimene, u predstavi glume Hrvoje Sebastijan, Slaven Sven Špišić, Helena Kovačić, Izmira Brautović, Zdeslav Čotić, Edi Jertec, Marin Tudor i Emerson de Souza Cruz.

Djelo "Mizantropa" preveo je Vladimir Gerić, scenograf je Marin Gozze, kostimografkinja Mirjana Zagorec, a glazbu je skladala Paola Dražić Zekić.

Moliereov "Mizantrop", napisan 1666., komad je na granici između komedije i drame, a problematika - iskrenost ljudskih osjećaja i pravih društvenih vrijednosti, te borba protiv laži - kojima se bavi, intrigantna je i aktualna u svakom vremenu.

"To se djelo često prikazuje u svjetskim kazalištima, a ujedno je i kapitalno djelo svjetske književnosti, koje bi na najbolji način trebalo doprijeti do suvremenog gledatelja", kazao je uoči premijere redatelj Dražen Ferenčina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙