FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novinari sutra biraju novo vodstvo svoje udruge

ZAGREB, 24. studenog 2011. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) sutra će na izbornoj skupštini birati novo vodstvo, a za čelnika novinarske strukovne udruge kandidirali su se sadašnji predsjednik Zdenko Duka iz Novog lista, Nikola Kristić s HTV-a, slobodni novinar Željko Peratović te Boris Vincek iz Glasa Istre.

Predsjednik se bira tajnim glasovanjem. Ako u prvom krugu ni jedan od kandidata ne dobije natpolovičnu većinu glasova nazočnih, u drugi krug ulaze dva kandidata koji su dobili najviše glasova u prvom krugu.

Peratović (45) i Vincek (35) prvi se put kandidiraju za predsjednika HND-a, a Duka (55) i Kristić (51) odmjerili su prije četiri godine snage na skupštini u Opatiji, kad je novinar zagrebačkog dopisništva Novog lista pobijedio za jedan glas. Naime, pošto su u prvom krugu dobili više glasova od Ivana Zvonimira Čička (Jutarnji list) i Saše Ljubičića (Slobodna Dalmacija), u drugom krugu je za Duku glasovalo 58, a za Kristića 57 članova skupštine.

Skupština HND-a birat će i novi izvršni i nadzorni odbor, Novinarsko vijeće časti, statutarni odbor, financijsko povjerenstvo te upravne odbore Novinarskog doma i Fonda solidarnosti "Vladimira Majera".

Nakon skupštine u subotu će se također u Novinarskom domu održati tradicionalni Dani novinarstva, a tema je "Mediji: Javno, privatno, strano vlasništvo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙