FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: priznanje Crvenog križa nadbiskupu Srakiću

OSIJEK, 2. prosinca 2011.(Hina) - Nadbiskupu đakovačko-osječkome i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije (HBK) Marinu Srakiću danas je u Osijeku uručena Zlatna povelja zahvalnosti osječkoga Crvenoga križa, što je najviše priznanje toga gradskog društva koje se prvi put dodjeljuje nekom crkvenom dužnosniku.

Ravnatelj toga gradskog društva Marko Đukić rekao je kako se Zlatna povelja dodjeljuje nadbiskupu Srakiću za ukupnu suradnju nadbiskupije i nadbiskupijskoga Caritasa s osječkim Crvenim križem te za njegov osobni angažman u razvoju te suradnje, koja traje više od 20 godina, i za promicanje pravednog društva i humanih načela.

Podsjetio je kako su u vrijeme agresije na Hrvatsku Caritas i osječki Crveni križ na osječkome području skrbili za više od 40.000 prognanika, izbjeglica i socijalno ugroženih građana, a surađivali su, među ostalim, i na organizaciji posjeta pape Ivana Pavla II. Osijeku 2003. godine.

Nadbiskup Srakić zahvalio je osječkome Crvenom križu na priznanju i na dosadašnjoj suradnji te na poticanju volonterstva.

"Drago mi je da su nadbiskupija i Crveni križ mogli zajedno nastupati i surađivati jer nevolja napada čovjeka ne gledajući boju kože ili krsni list. Želio bih da tako zajednički djeluju i naše građanske institucije", poručio je nadbiskup Srakić.

Nadbiskupu Srakiću čestitali su na priznanju osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, ističući kako je povelja došla u prave ruke čovjeku koji je i u teškim vremenima ljudima davao vjeru i nadu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙