FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svaki treći hrvatski korisnik platnih kartica ove zime će u inozemstvo

ZAGREB, 1. prosinca 2011. (Hina) - Od ukupno ispitanih tisuću hrvatskih građana-korisnika platnih kartica u prosjeku svaki treći planira tijekom ove zimske sezone putovati u inozemstvo, 23 posto će ih na skijanje, 26 posto na adventsko putovanje, dok ih 16 posto planira Novu godinu proslaviti izvan granica Hrvatske, pokazalo je istraživanje MasterIndex o stavovima i ponašanju korisnika platnih kartica prilikom putovanja u inozemstvo.

To je istraživanje u rujnu ove godine, treći put zaredom, online putem provela kompanija MasterCard u suradnji sa istraživačkom kućom GfK Hrvatska na uzorku od tisuću korisnika bankarskih usluga od 18 do 55 godina.

Istraživanje je pokazalo i da je 68 posto ispitanih putovalo u inozemstvo u posljednje dvije godine, a 30 posto ih to planira učiniti do kraja ove godine.

Njih 34 posto otputovat će u posjet prijateljima i obitelji ili u kupovinu u inozemstvo i to najviše u Sloveniju, Njemačku i Italiju.

Na skijanje, što su i skuplja putovanja, najviše će ići oni od 30 do 50 godina, pri čemu će ih 62 posto tamo provesti pet do sedam dana, dok su kraća i jeftinija putovanja poput proslave Nove godine i adventska u trajanju od tri do četiri dana privlačnija mlađim dobnim skupinama.

Pritom je više od polovice ispitanih, 57 posto, sklonije rezervirati smještaj putem interneta, ali kad je riječ o plaćanju smještaja najviše ih je sklono gotovini, 39 posto.

Istraživanje je pokazalo i da 91 posto ispitanih nose sa sobom svoje platne kartice na inozemna putovanja, ali ih tek 33 posto tom prilikom i koristi.

Tijekom odmora u inozemstvu gotovina je još uvijek za većinu prvi izbor plaćanja usluga i smještaja, dok platne kartice većinom koriste prilikom kupovine odjeće, obuće i za plaćanja na benzinskim postajama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙