FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šprem pozdravio niže cijene udruge "Radio taxi Zagreb"

ZAGREB, 21. studenog 2011. (Hina) - Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem pozdravio je danas odluku o sniženju cijena taksi-usluga od 1. prosinca Udruženja autotaksi prijevoznika grada Zagreba "Radio taxi Zagreb", najjače udruge po broju taksista, koji su izabrali i novo vodstvo.

"Veseli me što je novo vodstvo odlučilo da 'Radio taxi Zagreb' znatno snizi cijenu svojih usluga, ostajući, naravno, pri kvaliteti tih usluga. To se očekuje i od 'Radio taxi Zagreba', kao što se očekuje, pa i ostvaruje, i od drugih taksi-prijevoznika u Zagrebu", izjavio je Šprem novinarima u gradskoj skupštini nakon sjednice odbora za javna priznanja.

Šprem je podsjetio da je skupština, podnoseći prijedlog i donoseći odluku o obavljanju taksi-prijevoza u Zagrebu, spoznala da će od 1. prosinca gotovo svi davatelji taksi-usluga u Zagrebu imati primjerene cijene.

"To znači da su svi od 1450 taksista orijentirani na to da cijena, primjerice, pet kilometara vožnje u Zagrebu stoji između 30 do 38 kuna, što stvarno raduje jer znamo da je ta cijena prije samo godinu dana iznosila između 55 i 60 kuna", kazao je Šprem.

Na novinarski upit kad se zadnji put vozio taksijem, Šprem je odgovorio da je to bilo prije dva mjeseca. "Vozio sam se u automobilu 'Radio taxi Zagreba' prije dva mjeseca i tada sam bio zadovoljan uslugom , ali ne i cijenom", kazao je Šprem i napomenuo da je bio i jest spreman na razgovore sa svim udrugama taksista, pa tako i s udrugom "Radio taxi Zagreb" koja okuplja oko 1100 obrtnika.

Današnjom odlukom "Radio taxi Zagreb" od 1. prosinca snižava cijene svojih usluga na zagrebačkom području pa će cijena starta biti 9,90 kuna, kilometar vožnje 4,90 kuna, a sat čekanja 40 kuna. Novi predsjednik "Radio taxi Zagreba" Željko Petković najavio je da se ukidaju i noćne tarife i obračun prtljage te da bi to u konačnici snizilo cijenu vožnje oko 40 posto. Najavio je da su u planu razne novosti u poslovanju tog udruženja zagrebačkih taksista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙