FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovana komora poreznih savjetnika

ZAGREB, 23. studenog 2011. (Hina) - Hrvatska komora poreznih savjetnika osnovana je danas u Zagrebu, a za predsjednika te komore izabran je Mate Perković, objavilo je Ministarstvo financija na svojim internet stranicama.

Osnivačka skupština Hrvatske komore poreznih obveznika održana je u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Ta je skupština sazvana temeljem odluke ministrice financija Martine Dalić, a sukladno članku 31. stavku 2. Zakona o poreznom savjetništvu.

Prema tom Zakonu, porezni savjetnici obvezni su udružiti se u komoru kao samostalnu i neovisnu organizaciju sa statusom pravne osobe.

Po podacima iz obavijesti Ministarstva, danas u Hrvatskoj djeluje 29 poreznih savjetnika, temeljem Zakona o poreznom savjetništvu koji je donesen 2000. godine.

Temeljna zadaća poreznog savjetnika je davanje stručne pomoći o poreznim pitanjima. Porezni savjetnik pomaže stranci kod izrade porezne prijave, zastupa stranku u poreznim postupcima pred poreznim tijelima, sudjeluje u poreznim sporovima pred sudovima, nadzire pravilnost vođenja poreznih i računovodstvenih evidencija koje se vode radi izrade poreznih prijava i drugih poreznih isprava, podsjećaju iz Ministarstva.

Osnivanje Hrvatske komore poreznih savjetnika, kako ističu, pridonosi jačanju struke poreznih savjetnika u Hrvatskoj.

Kako se navodi, osnivačkom skupštinom po ovlaštenju ministrice financija predsjedao je državni tajnik i ravnatelj Porezne uprave Josip Lozančić.

Na osnivačkoj je skupštini usvojen Statut Hrvatske komore poreznih savjetnika, a uz predsjednika izabrani su i potpredsjednici te članovi Izvršnog i Nadzornog odbora te komore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙