FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 21. studenog

ZAGREB, 20. studenog 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaja za ponedjeljak, 21. studenog.

ZAGREB - U organizaciji Britansko-hrvatske gospodarske komore održat će se okrugli stol na temu "Hrvatska - nova članica EU: kako povećati konkurentnost i privući investitore". Sudionici skupa raspravljat će o mogućnostima i područjima koje se otvaraju Hrvatskoj u nadolazećem punopravnom članstvu u EU. U radu skupa, kako je najavljeno, sudjelovat će i predsjednik Republike Ivo Josipović (12,00 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Hrvatsko društvo lobista organizator je okruglog stola "Lobiranje za interese poljoprivrednog sektora RH u EU". Cilj okruglog stola je povećanje razine informiranosti hrvatskih poljoprivrednika i stanovnika ruralnih područja o učincima pristupanja EU, načinima sudjelovanja u EU programima i korištenju EU fondova. Uz to bit će riječi i o mogućnostima koje poljoprivrednicima stoje na raspolaganju kroz lobiranje i zastupanje njihovih interesa pred tijelima EU i drugim europskim organizacijama (10,00 sati, Europski dom, Jurišićeva 1).

ZAGREB - Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore na konferenciji za novinare predstavit će projekt marketinške promocije proizvoda ribarstva "Riba Hravtske - Jedi što vrijedi". Cilj projekta je potaknuti povećanje potrošnje proizvoda hrvatskog ribarstva u Hrvatskoj (12,00 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - U Hrvatskoj poljoprivrednu aktivnost obavlja 232.990 poljoprivrednih gospodarstava i oni koriste 1,3 milijuna hektara poljoprivrednih površina, odnosno, prosječno poljoprivredno gospodarstvo koristi 5,6 hektara poljoprivrednih površina. Pokazuju to konačni podaci o strukturi poljoprivrednih gospodarstava sa stanjem 1. lipnja prošle godine koje je objavio Državni zavod za statistiku. Od 232.990 poljoprivrednih gospodarstava u Hrvatskoj njih 230.750 su obiteljska poljoprivredna gospodarstva, a preostalih 2.240 poslovni subjekti.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙