FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za srijedu, 16. studenoga

ZAGREB, 16. studenog 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 16. studenoga koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastat će se s članovima obitelji poginulog vukovarskog branitelja Jeana – Michela Nicoliera i predstavnicima Udruge dr. Ante Starčević – Tovarnik (14 sati, Banski dvori).

ZAGREB - Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković održat će konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti publikaciju "Što donosi članstvo u Europskoj uniji" te izvijestiti o dosadašnjim aktivnostima u svezi s provedbom komunikacijske strategije za informiranje hrvatskih građana o članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji (12,30 sati, MVPEI).

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović održat će konferenciju za novinare na temu "Aktualnosti u sustavu zdravstva" (10,30 sati, Velika dvorana Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi).

ZAGREB - Ministarstvo kulture u suradnji sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Hrvatskim povjerenstvom za UNESCO, predstavljaju UNESCO-ov priručnik i nastavni materijal za učitelje "Svjetska baština u rukama mladih". Pozdravnu riječ na predstavljanju uputit će ministar kulture Jasen Mesić i ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs, a o priručniku će govoriti i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović i načelnica Odjela za UNESCO Rut Carek (12 sati, Muzej Mimara).

OSIJEK - U Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Osijeku održat će se svečanost obilježavanja 20. obljetnice ratnog stradanja tog kazališta pod nazivom "Dan kada su muze utihnule". Naime, nakon teškog razaranja zgrade osječkog HNK-a u Domovinskom ratu, obnova je završena 27. prosinca 1994. godine, kada je otvoreno obnovljeno kazalište, čemu je tada nazočan bio i prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman (11 sati, HNK Osijek).

ZAGREB - Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Boris Šprem i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić dodijelit će Nagradu Luka Ritz "Nasilje nije hrabrost" Stjepanu Mrganiću i Dominiku Bartoloviću u povodu Međunarodnog dana tolerancije, 16. studenoga. Svečanost će se održati u Staroj gradskoj vijećnici (11 sati). Nagrada Luka Ritz "Nasilje nije hrabrost" dodjeljuje se učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola te od 1. do 4. razreda srednjih škola grada Zagreba koji su svojim djelovanjem znatno pridonijeli afirmaciji ljudskih prava, toleranciji i promicanju mira, slobode i jednakosti među vršnjacima. Ovogodišnji dobitnici su Stjepan Mrganić, učenik I. Osnovne škole Dugave i Dominik Bartolović, učenik Tehničke škole Ruđera Boškovića.

ZAGREB - Utakmica 5. kola skupine B Eurolige za košarkaše u Zagrebu između Zagreb CO-a i Žalgirisa (20.45 sati, Arena).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙