FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistan: U sukobu NATO-a i policije ubijena 2 policajca

GAZNI, 19. studenog 2011. (Hina/AFP) - Dvojica afganistanskih policajaca su poginula, a trojica su ranjena u petak navečer u unakrsnoj pucnjavi NATO-a i afganistanske policije, na kontrolnoj točki u predgrađu Gaznija, na jugoistoku Afganistana, priopćili su NATO i afganistanska policija.

Pucnjava koja je počela u trenutku kada su policajci pokušali zaustaviti konvoj koalicijskih snaga, posljedica je "nesporazuma", ocijenio je Dilavar Zahid, načelnik policije u istoimenoj pokrajini Gazniju.

NATO-ove snage u Afganistanu (ISAF) rekle su pak da su sudionici konvoja uzvratili na raketnu i granatnu paljbu te pucnjavu iz lakog oružja, dodavši da je pokrenuta istraga.

"Konvoj međunarodnih snaga koji je iz Kabula išao u Gazni noćas je zaustavila afganistanska policija. Međunarodne snage su otvorile vatru na kontrolnu točku policije, ubivši dvojicu i ranivši trojicu policajaca", rekao je Zahid.

Dodao je da je riječ o službenoj i stalnoj kontrolnoj točki te da su policajci bili u službenim odorama. Čini se da su u NATO-ovu konvoju posumnjali u službeni karakter kontrolne točke.

U više nedavnih operacija afganistanskih pobunjenika napadači su nosili odore afganistanske policije i vojske, ili su izvedene uz pomoć pripadnika sigurnosnih službi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙