FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Onaj rat je bio bolji" J. Vlahovića

VINKOVCI, 18. studenog 2011. (Hina) - U povodu obilježavanja 20. obljetnice okupacije Vukovara, večeras je u Vinkovcima predstavljena knjiga „Onaj rat je bio bolji“ novinara Jože Vlahovića, ukoričena zbirka novinarskih tekstova nastalih potkraj 1991. godine i početkom 1992. godine u istočnoj Slavoniji i Lici te objavljivanih tih godina u „Vjesniku“ i „Večernjem listu“.

„Riječ je o odabranim ratnim zapisima, o tekstovima koji su nefikcijska književnost, nastalim na istočnoslavonskoj i ličkoj bojišnici na koje se Joža u poznoj životnoj i novinarskoj dobi uputio u studenom 1991. godine, a u nastalim tekstovima prisjećao se i komparirao Domovinski rat s Drugim svjetskim ratom, kojega je kao dijete doživio i proživio“, izjavila je Hini Majda Tafra Vlahović, supruga pokojnog novinara koja je zajedno s predsjednikom Ogranka matice hrvatske Vinkovci Draženom Švageljom odabrala tekstove za knjigu.

U knjizi „Onaj rat je bio bolji“ nalazi se 12 Vlahovićevih tekstova. Knjigu je u sklopu knjižnice "Dom" objavio Ogranak Matice hrvatske Vinkovci, a uredio ju je Marko Landeka.

U svečanom predstavljanju knjige sudjelovali su i učenici Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci.

Joža Vlahović (1930.-2004.) bio je dugogodišnji novinar i urednik „Vjesnika“ te osnivač i prvi glavni urednik političkoga tjednika „Danas“ (1982.).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙