FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županijske Zlatne kune Podravki, Hartmannu i Lasselsberger-Knaufu

KOPRIVNICA, 17. studenog 2011. (Hina) - Gospodarsko vijeće Županijske komore Koprivnica dodijelilo je danas Podravki, Hartmannu i Lasselsberger-Knauf iz Đurđevca nagrade Zlatna kuna za 2010. godinu, za najuspješnije veliko, srednje i malo trgovačko društvo.

Za poseban doprinos razvoju gospodarstva priznanje su dobili Ivan Katavić, vlasnik i osnivač KTC-a iz Križevaca, i Boris Garaj, predsjednik Nadzornog odbora Hartmanna.

Priznanja su dodijeljena na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća, a predsjednik Županijske komore Miroslav Vitković istaknuo je kako je 2010. bila vrlo krizna godina u kojoj je bilo bitno zadržati rezultate i zaposlenost na razini 2009. No, ova su poduzeća dokazala da se, krizi usprkos, može i više, rekao je.

Župan koprivničko-križevački Darko Koren napominje kako je specifičnost te županije što je još mnogo onih koji zaslužuju Zlatnu kunu. U vrhu smo gospodarstva, među prvih pet Županija, a izvoz je povećan zahvaljujući vodećim gospodarskim subjektima, kazao je.

Sjednici je bio nazočan i potpredsjednik Sabora Josip Friščić koji je kazao da kriza izbacuje one najbolje te da su se poduzetnici najviše borili s namirenjem obaveza.

Član Gospodarskog vijeća, predsjednik Podravske banke Julio Kuruc ističe kako nije bilo teško odabrati dobitnike Zlatne kune.

Podravka je u 2010. imala dobit od 80 milijuna kuna i sada prelazi u novi razvojni ciklus.

Hartmann, poduzeće sa 200 zaposlenih, je dva i pol puta povećao izvoz te uložio 100 milijuna kuna u razvoj i certifikate, a sada žele uložiti i u novu tvornicu.

Lasselsberger-Knauf postoji 10 godina, ima 45 zaposlenih, a bavi se industrijskom proizvodnjom građevinskog materijala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙