FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena nova knjiga o Oksi Pollock

ZAGREB, 8. studenog 2011. (Hina) - Autorice serijala avanturističkih knjiga za djecu o djevojčici tajanstvenih moći Oksi Pollock, Anne Plichota i Cendrine Wolf predstavile su danas u sklopu sajma knjiga Interliber u Zagrebu hrvatski prijevod drugog nastavka toga serijala "Oksa Pollock – Šuma izgubljenih".

Francuske knjižničarke i spisateljice za djecu Plichota i Wolf dosad su zajedno napisale ukupno tri dijela serijala kojemu je glavna junakinja djevojčica Oksa, a upravo pišu njegov četvrti dio, koji bi uskoro trebao izaći u Francuskoj.

Objavljena u hrvatskom prijevodu u izdanju Školske knjige, "Oksa Pollock – Šuma izgubljenih" druga je po redu knjiga toga serijala. Prvi dio, "Oksa Pollock – Nevidljivi svijet", također objavljen u nakladi Školske knjige, na hrvatskom je izašao u lipnju ove godine, a dosad je preveden na 25 svjetskih jezika.

Autorice ukupno planiraju napisati šest dijelova plus jedan "nulti tom", koji bi vremenski prethodio prvom dijelu i govorio o Oksinoj obitelji i porijeklu, rečeno je na predstavljanju.

Na ideju o Oksi došle su, kažu, sasvim spontano. "Imale smo potrebu stvoriti neku priču, nešto napisati, ali shvatile smo to i kao osobni izazov".

Govoreći o tome u kojoj ih je mjeri u pisanju inspirirao lik malog čarobnjaka Harryja Pottera iz pera britanske spisateljice J.K. Rowling, autorice su napomenule kako je taj serijal bio ogroman događaj u izdavaštvu, te da je otvorio vrata takvoj vrsti književnosti. "Izdavači su otkrili da mladi vole tako velike i debele knjige. Mi smo iskoristile tu priliku".

Prve su dvije knjige objavile u vlastitoj nakladi, nakon čega je počeo "razgovor" o njima na internetu. Ističu da svoj uspjeh u velikoj mjeri temelje na intenzivnoj komunikaciji s obožavateljima. Naime, nakon što su zbog "financijske iscrpljenosti" gotovo odlučile odustati od pisanja treće knjige, obožavatelji su na internetu pokrenuli akciju i uputili otvoreno pismo svim francuskim izdavačima.

Uspjeh nije izostao i gotovo preko noći potpisale su ugovor s velikom izdavačkom kućom, a prodana su i prava za ekranizaciju prve knjige.

Autorski dvojac na predstavljanju je najavio i novi serijal koji će činiti pet romana s također ženskim glavnim likom i također u žanru fantastične književnosti za mlade. Upravo rade na prvoj knjizi iz toga serijala koja bi trebala u Francuskoj izaći u studenome 2012.

Hrvatski prijevod trećeg dijela serijala iz pera francuskog autorskog tandema, "Oksa Pollock – Le Coeur des deux mondes " (Srce dvaju svijetova), hrvatskoj će publici biti predstavljen na proljeće iduće godine, kazali su iz Školske knjige na predstavljanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙