FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GfK: u Hrvatskoj 15 posto stanovnika ima smartphone

ZAGREB, 15. studenog 2011. (Hina) - U Hrvatskoj 15 posto stanovnika posjeduje neki pametni telefon (smartphone), čime se svrstala na peto mjesto među 15 zemlja u regiji srednje i istočne Europe (CEE) u kojoj u prosjeku 14 posto stanovnika ima takav telefon.

Pokazalo je to uz ostalo GfK istraživanje "CEE Telco Industry Report" objavljeno iz GfK Hrvatske.

Istraživanje je provedeno od svibnja do srpnja ove godine na uzorku od po tisuću stanovnika u 15 zemalja regije CEE, te je utvrđeno da najviše pametne telefone posjeduju Slovenci odnosno 28 posto stanovnika te zemlje.

Slijedi Turska u kojoj 24 posto stanovnika ima smartphone, dok su na trećem i četvrtom mjestu Litva sa 19 posto i Kazahstan sa 16 posto stanovnika koji imaju takav telefon.

Iza Hrvatske, koja peto mjesto na toj listi dijeli s Bosnom i Hercegovinom, slijede Češka, Srbija, Mađarska, Estonija i druge.

Poredak na ljestvici sasvim je drugačiji kada je u pitanju online kupovima putem pametnih telefona, u čemu su prvi Česi jer 54 posto onih koji imaju takav telefon njime kupuju online. Slijede ih Slovaci i Slovenci te Rumunji i stanovnici Litve, dok je Hrvatska u tom smislu u donjem dijelu ljestvice, slično kao i Bosna i Hercegovina te Turska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙