FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

10. obljetnica suradnje Istre i Vojvodine

PULA, 28. listopada 2011.(Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić rekao je danas prigodom proslave 10. obljetnice suradnje Istre i Vojvodine da se ta suradnja odražava i na povećani broj turista iz Srbije i Vojvodine te kroz međusobni izvoz koji je iznimno važan za gospodarstvenike.

Veleposlanik Republike Srbije u Hrvatskoj Stanimir Vukićević rekao je na primanju kod župana kako narodi u Istri i Vojvodini imaju "privilegij zajedničkog života" te da kako Istru doživljava kao regiju blisku cijeloj Srbiji.

Potporu Danima Vojvodine u Istri i Danima Istre u Vojvodini, koji se svake godine održavaju u jednoj od tih regija, izrazio je i vojvođanski pokrajinski tajnik za kulturu i javno informiranje Milorad Đurić, koji je istaknuo da je iznimno važno što su pokroviteljstvo nad tom manifestacijom prihvatili hrvatski i srbijanski predsjednik Ivo Josipović i Boris Tadić.

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u Istarskoj županiji Milan Rašula izrazio je pak zadovoljstvo napredovanjem u izgradnji i uređenju Srpskoga kulturnog centra u Puli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙