FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Očekivani rast zaposlenosti u SAD-u u listopadu; stopa nezaposlenosti blago kliznula naniže

WASHINGTON/ZAGREB, 4. studenog 2011. (Hina) - Američki poslodavci u prošlom su mjesecu neto otvorili 80 tisuća radnih mjesta, nešto manje no što se očekivalo, pokazalo je u petak izvješće američke vlade.

Ujedno su naviše revidirani podaci za rujan i kolovoz, te sada pokazuju neto otvorenih 158 tisuća odnosno 104 tisuće novih radnih mjesta, u odnosu na početno procijenjenih 103 tisuće u rujnu, odnosno uravnotežen broj otvorenih i zatvorenih mjesta u kolovozu.

Privatni sektor neto je u listopadu otvorio 104 tisuće novih radnih mjesta, gotovo dvostruko manje nego u prethodnom mjesecu. Pritom je podatak za rujan također revidiran naviše i sada pokazuje 191 tisuću neto otvorenih radnih mjesta, dok ih je u kolovozu otvoreno 72 tisuće, u odnosu na početno procijenjenih 17 tisuća.

Ujedno je nastavljen trend neto zatvaranja radnih mjesta u javnom sektoru, gdje ih je neto ukinuto 24 tisuće. U rujnu zatvoreno ih je 33 tisuće.

Time je stopa nezaposlenosti u listopadu kliznula na 9,0 posto, s 9,1 posto koliko je iznosila u rujnu. U prošlom je mjesecu ukupno bez posla bilo 13,9 milijuna Amerikanaca, nešto manje nego u rujnu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙