FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaposlenost u SAD-u povećana u rujnu iznad očekivanja

WASHINGTON/ZAGREB, 7. listopada 2011. (Hina) - Zaposlenost u Sjedinjenim Državama porasla je u rujnu više no što se očekivalo, uz neto povećanje broja novih radnih mjesta za 103 tisuće, pokazali su u petak objavljeni podaci američke vlade.

Stopa nezaposlenosti ostala je nepromijenjena u odnosu na kolovoz i iznosila je 9,1 posto.

Ukupno su američki poslodavci u prošlom mjesecu neto otvorili 103 tisuće novih radnih mjesta. Ujedno je izmijenjena procjena o stagnaciji u kolovozu, te sada u ministarstvu procjenjuju da je ukupno neto otvoreno 57 tisuća novih radnih mjesta.

Privatni je sektor u prošlom mjesecu neto otvorio 137 tisuća novih radnih mjesta. Podatak za kolovoz revidiran je naviše, te se sada procjenjuje da ih je otvoreno 42 tisuće.

U javnom sektoru neto je zatvoreno 34 tisuće radnih mjesta a također je revidiran podatak za kolovoz i sada pokazuje otvorenih 15 tisuća radnih mjesta, u odnosu na ranije procijenjenih zatvorenih 37 tisuća.

Ukupno je u prošlom mjesecu u Sjedinjenim Državama bez posla bilo 14,0 milijuna ljudi, što znači da je njihov broj u osnovi ostao nepromijenjen u odnosu na kolovoz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙