FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladenu Vraniću počasni doktorat zagrebačkog sveučilišta

ZAGREB, 4. studenog 2011. (Hina) - Sveučilište u Zagrebu dodijelilo je danas počasni doktorat prof. dr. sc. Mladenu Vraniću sa Sveučilišta u Torontu za iznimne doprinose u istraživanju i liječenju šećerne bolesti, kao i za suradnju sa Sveučilištem u Zagrebu te za afirmaciju zagrebačkog sveučilišta u međunarodnoj akademskoj i istraživačkoj zajednici.

Počasni doktorat prof. Vraniću uručio je rektor Aleksa Bjeliš u nazočnosti dekana, prorektora i visokih uzvanika, priopćeno je iz Sveučilišta.

U povodu dodjele počasnog doktorata, prof. dr. sc. Mladen Vranić održat će danas poslijepodne u auli Sveučilišta u Zagrebu predavanje pod nazivom "Odisej između Scile i Haribde: kroz oluju metabolizma ugljikohidrata i dijabetesa - mehanizmi koji sprječavaju dijabetes kroz tjelovježbu i stres". Ulaz na predavanje je slobodan.

Internist prof. dr. Mladen Vranić (1930., Zagreb) objavio je više od 280 znanstvenih radova citiranih više od 7500 puta. Dobitnik je niza prestižnih međunarodnih priznanja, uključujući i dva najvažnija priznanja za istraživanje dijabetesa.

Dobitnik je niza prestižnih međunarodnih priznanja, uključujući i dva najvažnija priznanja za istraživanje dijabetesa, Bantingove medalje i nagrade Albert Renold. Počasni je doktor glasovitog Karolinska instituta u Švedskoj, redoviti član Kanadske akademije znanosti, dopisni član HAZU te gostujući profesor Sveučilišta u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙