FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Senat jednodušno dodijelio počasni doktorat Mladenu Vraniću

ZAGREB, 12. listopada 2011. (Hina) - Senat Sveučilišta u Zagrebu aklamacijom je dodijelio počasni doktorat istaknutom znanstveniku hrvatskoga podrijetla Mladenu Vraniću, vodećem svjetskom znanstveniku s velikim opusom znanstvenoga i edukativnoga rada i velikim utjecajem na razvoj istraživanja i liječenja dijabetesa te redovitom profesoru fiziologije i interne na Sveučilištu u Torontu, izvijestio je danas rektor zagrebačkoga Sveučilišta Aleksa Bjeliš.

Odluku je senat donio na jučerašnjoj sjednici - prvoj u akademskoj godini 2011./2012., a o njoj je novinare na današnjoj konferenciji izvijestio rektor Bjeliš.

Osim zbog svojih iznimnih svjetski priznatih znanstvenih dostignuća profesoru Vraniću počasni doktorat dodijeljen je i zbog trajne suradnje s hrvatskim institucijama kojom je pridonio razvoju znanosti i visokoškolskog obrazovanja u Hrvatskoj, podizanju međunarodnog ugleda Sveučilišta u Zagrebu na kojemu je i počeo karijeru istraživača fiziologa te zbog podizanja ugleda Hrvatske.

Kako je najavio rektor, svečana dodjela počasnoga doktorata Mladenu Vraniću bit će upriličena 4. studenoga ove godine, a istoga dana profesor Vranić održat će i predavanje za širu javnost.

Senat je jučer prihvatio i proračun Studentskoga zbora koji iznosi nešto više od milijun i 540 tisuća kuna i koji se od 2009., kada je iznosio oko 2,1 milijun kuna sustavno smanjuje, izvijestio je predsjednik Studentskoga zbora Danko Relić rekavši da će nešto više od 953 tisuće kuna biti utrošeno za studentske programe u šest kategorija, dok je ostatak namijenjen poslovanju Studentskoga zbora.

Napomenuo je da je proračun donesen tek jučer te da su razlozi tomu kasno konstituiranje Studentskoga zbora te činjenica da se nije znalo koliko će novca dobiti Studentski zbor.

Kako je rekao, za njega je konferencija za novinare i prilika da s nje uputi apel mjerodavnima da povećaju proračun Studentskome zboru barem na razinu onoga iz 2009. te napomenuo da je 2006. proračun iznosio tri milijuna i 775 tisuća kuna.

Relić je istaknuo je da je najviše proračunskoga novca izgubio baš studentski zbor najvećega hrvatskog sveučilišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙