FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suspendiran novinar "Glasa Istre" Zoran Angeleski

PULA, 20. listopada 2011.(Hina) - Novinar Zoran Angeleski danas je ponovno suspendiran iako je Općinski sud u Puli prije tjedan dana donio rješenje kojim se "Glasu Istre" nalaže da ga vrati na posao.

Pošto je jutros u redakciji "Glasa Istre" u nazočnosti javnog bilježnika i člana uprave "Glasa Istre Novine d.o.o." Dražena Žmaka potpisao izjavu kojom potvrđuje izvršenje privremene mjere privremenog vraćanja na rad na temelju rješenja Općinskog suda u Puli, uprava je donijela novu odluku kojom se Angeleski "udaljuje s posla do završetka sudskog spora".

Za vrijeme privremenog udaljenja novinaru će se isplaćivati mjesečnu naknadu plaće u visini polovice njegove prosječne plaće zadnja tri mjeseca. U samoj odluci, koju je novinarima na uvid dao Angeleski, uz ostalo piše kako je radnik pokrenuo sudski spor, ali nije od Društva zatražio da ga nakon otkaza zadrži na poslu, nego je od općinskog suda izravno, i po mišljenju društva nedopušteno, zatražio donošenje privremene mjere privremenog vraćanja na rad".

Zoran Angeleski je u izjavi za novinare kazao kako je najnovija odluka društva "nepoštivanje sudske odluke i ismijavanje suda". "Moja odvjetnica Loredana Štok poduzet će odgovarajuće poteze za zaštitu mojih prava", poručio je Angeleski.

Inače, on je tužio "Glas Istre" zbog izvanrednog otkaza koji je dobio potkraj kolovoza jer je poslodavac smatrao da je narušio ugled novina istupanjem protiv projekta "Brijuni Rivijera" na sjednici pulskoga Gradskog vijeća. S druge strane, pulski je novinar to zanijekao tvrdeći kako je na toj sjednici sudjelovao kao član udruge "Volim Pulu", a ne kao zaposlenik "Glasa Istre".

Sindikat novinara Hrvatske - podružnice "Glasa Istre" u današnjem je priopćenju za javnost osudio najnoviju odluku Društva "Glasa Istre" ustvrdivši kako je riječ o apsurdnoj i inatnoj odluci bahatih poslodavaca koji treniraju strogoću nad novinarima i ignoriraju odluke Općinskoga suda.

Time nije samo ignorirana i ismijana odluka suda, nego se samovoljom i inatom uprava stavila i iznad suda. Ujedno, tom se odlukom još više srozava ugled "Glasa Istre", za što je izravno odgovorna uprava lista - navodi se u priopćenju za javnost podružnice Sindikata koja smatra da je uprava morala poštovati sudsku odluku i nastaviti daljnji proces bez novih prijepora i osvetničkih postupaka prema svojemu zaposleniku i novinaru.

Uprava tim činom kao da novim blamažama namjerno želi naštetiti novinarima koji su i tako pod povećalom svekolike javnosti kojoj ponajprije iz dana u dan služe i čije povjerenje teškom mukom žele pridobiti - zaključuje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙