FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena 20. obljetnica konvoja "Liječnici bez granica"

VUKOVAR, 19. listopada 2011.(Hina) - U vukovarskoj Općoj bolnici obilježena je 20. obljetnica konvoja koji je, u organizaciji Ministarstva zdravstva RH i Udruge "Liječnici bez granica", 19. listopada 1991. iz bolnice kroz Vukovar, koji je bio u srpskom okruženju, prevezao na slobodno područje 112 najtežih ranjenika.

Sadašnja i ratna ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac podsjetila je da su, nakon 12 sati probijanja kroz minska polja, konvojem "Liječnika bez granica" ranjenici prevezeni u Đakovo.

Podsjetila je kako je "plan bio da konvoj Udruge u Vukovar dolazi dva puta na tjedan i odvozi najteže ranjenike, a u bolnicu dovozi lijekove i sanitetski materijal". Prisjetila se kako je prvi konvoj zaustavljen u vukovarskoj vojarni još 8. listopada, a nakon što je drugim konvojem Vukovar napustilo 112 najtežih ranjenika, bivša JNA više nije dopuštala prolazak humanitarnog konvoja "Liječnici bez granica".

Sudionici obilježavanja posjetili su Dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti te položili vijence i zapalili svijeće kod Spomen obilježja Ovčara i na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙