FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Borković: Tražit ću odgovornost odgovornih

VUKOVAR, 16. listopada 2011.(Hina) - Posljednji zapovjednik obrane Vukovara i 204. vukovarske brigade Branko Borković izrazio je u Vukovaru čuđenje odnosom Ministarstva obrane i Hrvatske vojske prema obilježavanju 20. obljetnice pogibije generala Blage Zadre koja je danas obilježena na Trpinjskoj cesti u Vukovaru, a kojoj, suprotno tradiciji iz prošlih godina, nije bilo nazočno izaslanstvo Zapovjedno-stožerne škole HV-a "Blago Zadro".

"Smatrao sam da su te protokolarne stvari na državnoj razini riješene, ali očito nisu. Tražit ću od odgovornih odgovornost za ovakvo ponašanje prema osobama koje su ipak stvorile Hrvatsku vojsku i dale joj temelj", poručio je Borković.

Ministar hrvatskih branitelja Tomislav Ivić nije želio komentirati izostanak izaslanstva Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro" rekavši tek kako za razlog treba pitati ministra obrane, a ne njega.

Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Ivan Kovačić izjavio je novinarima kako nema saznanja o razlozima nedolaska izaslanstva škole "Blago Zadro", ali kako se može pretpostaviti "da se politika umješala i ovdje".

"Blago Zadro nije bio general HDZ-a nego je bio general Hrvatske vojske, a to što je bio pripadnik HDZ-a to je nešto drugo i nije bitno. U Domovinskom ratu nije bilo pitanje tko kojoj stranci pripada, već je bilo dovoljno da je domoljub, a Blago Zadro je bio baš takav", kazao je Kovačić.

Obilježavanje 20. obljetnice pogibije general bojnika Blage Zadre obilježeno je komemorativnim skupom na Trpinjskoj cesti u gradskoj četvrti Borovo naselje u organizaciji vukovarsko-srijemskog HDZ-a i Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata "Trpinjska cesta".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙