FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: kolonu sjećanja predvodit će 204. brigada

VUKOVAR, 11. listopada 2011. (Hina) - Kolonu sjećanja, koja će 18. studenoga proći vukovarskim ulicama, u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., kojim se svakoga studenoga obilježava obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu, predvodit će pripadnici 204. vukovarske brigade i ostali branitelji Vukovara, zaključeno je na današnjem sastanku članova organizacijskog odbora obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

U priopćenju iz ureda vukovarskog gradonačelnika navodi se kako će odbor od ministarstva obrane zatražiti da prvi put u koloni budu i ratne zastave svih postrojba Republike Hrvatske iz Domovinskog rata.

"S obzirom na to da se obilježavanje tužne obljetnice grada simbola hrvatske slobode održava uoči parlamentarnih izbora, taj dan ne smije biti ničim ispolitiziran", istaknuo je na sjednici članova organizacijskog odbora, navodi se.

Sudionici odavanja počasti vukovarskim žrtvama i ove će se godine okupiti u 10 sati u dvorištu Opće bolnice u Vukovaru, odakle će nakon prigodnog programa pješice proći križni put dug 5,5 kilometara do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. Nakon odavanja počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, svetu misu za sve pokojne i nestale predvodit će nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Popodne će svečano biti položen temeljni kamen budućeg doma udruge ratnika.

Tradicionalno, prigodnim programima u Vukovaru će se 19. studenoga obilježiti i žrtva Borova naselja za Domovinu te 20. studenoga žrtve srpskih koncentracijskih logora i masovne grobnice na Ovčari, podsjeća se te. Dodaje se kako su u organizacijskom odboru ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara gradonačelnik Željka Sabo, članovi Koordinacije i drugih udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Vukovara te svećenici vukovarskih župa.

(Hina) xzdra yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙